woensdag 23 april 2008

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Haren, 23 april 2008


Vanochtend heeft Gwen een goed gesprek gehad met Dr. de Langen. Hij had het nieuws ook pas vanochtend gehoord.

Hij heeft ons duidelijk uitgelegd wat de oorzaak van het uitstellen van de operatie is.

Dr. Waterbolk, de thoraxchirurg die Binc gaat opereren, heeft de keuze gemaakt om Binc niet te opereren omdat er op dit moment 4 kinderen met aangeboren hartafwijkingen een operatie afwachten. Dit zijn spoedgevallen en hebben daarom voorrang.

Terwijl ik dit schrijf word ik door Dr. de Langen gebeld, hij geeft nogmaals aan dat hij niet blij is met de gang van zaken. Hij geeft aan dat er al langere tijd een structureel probleem is op de de kinder intensive care en op de de normale IC.

Hij geeft aan dat Binc gezien zijn gevoeligheid voor infecties zo snel mogelijk weer wil inplannen.

Hierover zijn al langere tijd gesprekken gaande met de raad van bestuur, echter met een tot op heden onbevredigend resultaat.

Hij heeft in overleg met Waterbolk vanmiddag besloten om nog geen nieuwe datum te plannen. Er wordt de komende weken bekeken hoe het gaat om de kinder IC en om zodra er ruimte is een operatie te plannen. Dit houdt in dat wij dan op zeer korte termijn opgeroepen kunnen worden.

Omdat Waterbolk nog met vakantie gaat zal het op zijn vroegst gebeuren in de week na pinksteren.

Op dit alles terugkijkend was het beter geweest dat er vanuit het UMCG duidelijker was aangegeven dat er een grote kans zou zijn de operatie zou worden uitgesteld. Gwen en ik zijn er gisteren flink ziek van geweest en proberen nu de normale gang van zaken weer op te pakken.

Wij gaan in ieder geval proberen te genieten van Stijn zijn meivakantie en de komende feestdagen. Misschien zelfs nog wel even een weekje weg.

Ik houdt jullie op de hoogte,


Liefs Johan

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed balen zeg! Je stelt je er zo op in en jullie willen natuurlijk zo snel mogelijk de operatie achter de rug hebben en nu dit. Houdt moed en probeer inderdaad nog even lekker met z'n viertjes te genieten de komende weken!
Liefs,
Ellen, Marcel, Tijs

Anoniem zei

O wat enorm balen!!! Is het eindelijk zover en dan dit!
We balen met jullie mee.....
Hopelijk komt er gauw een "gaatje" zodat Binc echt "beter" gemaakt kan worden, dat wordt hoog tijd!
Knap dat jullie nog zo begripvol zijn....

sterkte saampjes,

Léon, Liesbeth, Julian en Nino
(Gwen, Nino gaf me orders om je een " dikke pakkerd" te geven. Hierbij!)

Anoniem zei

Wat een toestand zeg! Als jullie nog wat voorbereid waren op het feit dat het niet door kon gaan. Toch vreselijk hoor. Je wilt zo graag dat het nu eens gebeurd. Sterkte de komende tijd en hopenlijk gaat het toch allemaal sneller.

Liefs John, Angelique, Manuel en Elisa

Anoniem zei

Balen zeg!! Juist die onduidelijkheid maakt dingen vaak "ondraaglijk".....Laten we hopen dat ie toch heel snel weer wordt opgeroepen.

Dikke knuffel, Marike Richard en Merlijn.

Anoniem zei

Tjonge, dat is flink balen!!! Alle opgebouwde spanning is dus voor niks geweest! Hopelijk duurt het wachten nu niet te lang. Sterkte wederom de komende tijd en er even met z'n allen tussenuit zal jullie zeker goed doen!

Liefs Miranda (Dribbel)

Anoniem zei

Hallo Gwen en Johan,

Ja dat was inderdaad schrikken toen ik zomaar Bettie achter haar bureau zag zitten...ik kan me de woede en machteloosheid goed voorstellen, anderzijds zijn kinderen met een hartafwijking er waarschijnlijk nog veel erger aan toe:-(
Nogmaals sterkte en eens wordt Binc geopereerd!
toi toi Mischa

Anoniem zei

Och schatten, wat een teleurselling. We leven helemaal met jullie mee.
Hele dikke kus Harma - Steve XXXXX

Anoniem zei

Nog even een late reactie van ons! Wat balen dat de operatie niet is doorgegaan! Hopelijk hebben jullie lekker van het fijne weer kunnen genieten en krijgen jullie snel een nieuwe datum!
Succes met het wachten!
Groetjes, Raymon, Miranda & Amar