donderdag 25 oktober 2007

Uitslag MRI

Hallo lieve mensen,

Gwen en ik hebben vanmiddag samen met de kinderchirurg in opleiding de beelden van de MRI bekeken. Dit was toch wel even schrikken, het gezwel begint aan de onderzijde van de linkerlong en eindigt in zijn hals. Het gezwel is opgebouwd uit verschillende cystes bestaande uit verwijdde met vochtgevulde lymfevaten.

Je wordt enorm geconfronteerd door de beelden van de MRI. Er zit iets heel groots in zijn lichaam wat daar niet hoort te zitten. Naar aanleiding van de MRI heeft de kinderarts besloten om een operatie te plannen. Dit zal zeer waarschijnlijk komende week of de week erop gebeuren. Ze moeten kijken of het beoogde operatieteam ( 2 of meer specialisten) beschikbaar is.

Binc mag vandaag nog niet naar huis. Binc heeft vanmiddag wat koorts gekregen, dit in combinatie met een snelgroeiend gezwel en een luchtpijp die in de verdrukking zit, heeft de kinderchirurg, in overleg met prof. dr. van der Laan (KNO arts), er toe doen besluiten om hem in ieder geval nog een nachtje te houden. Morgen zullen ze opnieuw kijken hoe hij ervoor staat. We hopen dat hij nog thuis kan blijven tot de oproep voor de operatie komt.

Binc houdt zich kranig. Ik vraag me regelmatig af wat er in dat mooie hoofdje van hem omgaat. Er gebeurd zoveel in zijn leven, ziekenhuis in en uit, regelmatig naar de huisarts, in een spijlenbed van de ene naar de andere afdeling en van de kinderchirurg naar de kno-arts en weer terug. Hij laat het allemaal gebeuren en zegt ook nog netjes "dag dag dokter". Zijn kracht en vrolijkheid geeft mij de kracht om positief te blijven en de komende zeer zware periode in te gaan.

Ik hou jullie op de hoogte,

Liefs Johan.


PS: Binc ligt nu op kamer 2 op M1 (ik weet alleen niet hoelang)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Johan en Gwen,
Ik weet eigenlijk niet wat ik moet schrijven, maar toch....Wij wensen jullie alle kracht die nodig is de komende tijd. Wij zijn er voor jullie...any time! Heel veel liefs Mark en Kim

Anoniem zei

Wat een moeilijke tijden!! Heel veel sterkte met alles!

Liefs

Anoniem zei

Wat vreselijk, zo"n groot gebied.
Veel sterkte met alles in deze moeilijke tijden.
Liefs, Jolanda, Marnix, kilian en Dillon