zondag 18 oktober 2009

Begravenis Jip

Dinsdag 20 oktober om 13.00 zal Jip worden begraven op begraafplaats Harenerhof.

Na afloop bestaat de mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen in het Scandinavisch dorp in Eelderwolde.

Mensen die geen kaart hebben gehad zijn uiteraard ook welkom om afscheid te nemen van Jip.


Liefs Johan & Gwen

vrijdag 16 oktober 2009

16 oktober 2009: Jip is overleden

Lieve mensen,

In de armen van papa en mama is Jip vanavond rustig en vredig ingeslapen.

donderdag 15 oktober 2009

Jip is thuis

Wat een heerlijk gevoel hadden wij toen wij met Jip lekker slapend in de maxi-cosi de parkeergarage uitreden. Als hele trotse ouders zijn we naar huis gereden.

Jip houdt van autorijden want hij heeft de hele rit heerlijk geslapen. Jip krijgt nu van mama een lekker flesje.

Jip is afgelopen nacht wel wat onrustig geweest. Hij heeft zijn ouders zoals een pasgeboren baby past lekker laten zweten. Vanochtend om 7 uur is hij lekker bij mij op de arm in slaap gevallen en ruim 3 uur geslapen.

Daarna een gesprek met de kinderarts, afscheid genomen van de neonatoloog en de verpleging die ik allemaal wil de bedanken voor de geweldige verzorging, duidelijkheid en eerlijkheid.

Jip huilt ga even helpen, schrijf snel weer,


Liefs Johan

woensdag 14 oktober 2009

Bijna thuis!

Hallo,

Jip is sinds woensdagmorgen 11.30 uur bij ons op de kraamafdeling. Hij ligt nu heerlijk te slapen. We genieten van elke kreun, piepje en zelfs van de tranen die hij laat als hij huilt.

Gwen heeft hem vandaag 2 keer de fles gegeven en ook al drinkt hij niet veel en kost het hem veel moeite het geeft ons het gevoel dat we mama en papa zijn van een gezonde "normale" zoon.

Gwen en ik hebben besloten om Jip morgen mee naar huis te nemen. We hopen dat het papierwerk, artsenbezoek, regelen kraamzorg niet te lang gaat duren. We kunnen haast niet wachten om Jip morgen in de maxi-cosi te stoppen en met Jip naar huis te rijden. 

De volgende bijdrage hoop ik dan ook te kunnen schrijven aan de eettafel aan de hubertushof.


Liefs Johan

info weblog

Hallo,

Voor de mensen die nieuw op dit blog zijn even wat extra informatie. Ik heb dit weblog geopend toen Binc 2 jaar geleden ernstig ziek is opgenomen in het UMCG, vandaar de naamgeving van dit blog. Jullie kunnen hier ook alle bijdrages lezen die ik destijds heb geschreven en foto's van Binc van die periode bekijken.

Groet Johan

dinsdag 13 oktober 2009

Goedemorgen

Goedemorgen allemaal,

Gwen en ik zijn net wakker (hebben allebei goed geslapen) en hebben net contact gehad met de afdeling. Jip heeft goed geslapen en vannacht 20cc gedronken met behulp van de Haberman speen. We zijn supertrots op onze vent.

Jip reageert erg goed op het feit dat hij van alle slangen is verlost en oogt veel rustiger. Het is voor ons ook heerlijk om Jip zo op te kunnen pakken, zelf te kunnen verzorgen, flesjes te geven en Jip lekker te knuffelen.

Wij verheugen ons erop om Jip straks mee te nemen naar onze kamer en Jip lekker te verwennen. Jip gaat vandaag lekker in bad.


Liefs Johan


Diagnose: Trisomie 13

We hebben vanmiddag zoals verwacht de bevestiging gekregen dat Jip een zeldzame chromosoomafwijking heeft genaamd Trisomie 13.

Zoals ik al eerder heb geschreven hebben deze kinderen geen overlevingskans en zullen kort na de geboorte komen te overlijden.

In het geval van Jip houdt dit hij geen extra zuurstof meer krijgt, de infusen en de voedingssonde worden verwijderd en van de bewakingsmonitor wordt afgehaald.  Dit alles houdt in dat Jip niet meer op de Intensive Care hoeft te blijven.

Het goede nieuws hiervan is dat Jip met ingang van woensdag bij ons op de kamer op de kraamafdeling komt.  Verder wordt alles in het werk gesteld om ons aan het eind van de week Jip mee naar huis te laten nemen. Zodat wij samen met de jongens nog kunnen genieten van onze stoere vent en in een vertrouwde omgeving afscheid kunnen nemen. 

Jip's levensverwachting is niet bekend, de verwachting is echter niet dat dit erg lang gaat duren.

Ik ga proberen nog wat foto's toe te voegen. Tot morgen,


Liefs Johan

JIP dinsdag 13 oktober 2009

Hallo,

Even een kleine update van gisteravond en vanochtend. Met Jip gaat het nog steeds goed, hij is sinds gisteravond zelfs van de zuurstof af. Hij krijgt nu alleen nog glucose toegediend en voeding via een sonde.

De kinderarts vertelde ons dat vandaag in het begin van de middag de uitslag van de klinisch geneticus bekend is. Hoewel dit een spannend moment is maken wij ons geen illusies over de uitslag hiervan.

Gisteravond hebben de eerste opa's en oma's kunnen genieten van hun kleinzoon. Het is erg mooi om te zien hoe Jip in de familie wordt opgenomen.

Stijn en Binc zijn ook geweest en hebben Jip eens uitgebreid bekeken en aangeraakt.  Binc vond het wel een goed idee om een liedje voor Jip te zingen. Samen met mamma hebben ze slaap kindje slaap gezongen. Prachtig en heel emotioneel om te zien hoe puur kinderen reageren.

Na het bezoek heb ik Jip heerlijk op mijn borst gehad en genoten van zijn warmte, zijn geluiden en zijn aanwezigheid. Ondanks al het slechte nieuws genieten van elk moment dat Jip bij ons is.

Gwen en ik hebben allebei een goede nacht gehad en hebben veel steun aan elkaar.

Laat jullie snel weer wat horen,


Liefs Johan

zondag 11 oktober 2009

Geboren Jip Wieringa

Lieve allemaal,

Zondagmorgen om 10.25 uur is Jip geboren. Omdat hij een moeilijke start en de verloskundige complicaties vermoedde is het UMCG gebeld voor een ambulance. Na ruim 5 minuten een ambulance en traumaheli voor de deur en binnen een uur lag Jip in UMCG. Na het toedienen

Min of meer in shock ben ik achter de ambulance aangereden en trof mijn stoere kerel aan op afdeling L1 waar ze inmiddels de eerste onderzoeken waren gestart. Verloskundige Christel bracht niet veel later Gwen naar het ziekenhuis.

In het eerste gesprek met de dienstdoende kinderarts bleek al snel dat de medici uitgingen van meerdere afwijkingen. In hoog tempo zijn diverse specialisten aan zijn bed geweest.

Ik heb in de loop van de middag Stijn en Binc opgehaald om hun langverwachte broer te bewonderen. Supervrolijk en blij dat baby eindelijk uit mama's buik is stapten ze door het hun welbekende ziekenhuis. Stijn noemt zijn broer inmiddels Jip kip en Binc vond de na 5 minuten dat hij genoeg witte jassen en slangen had gezien.

Avonds ben ik samen met Gwen naar Jip gegaan. Een tweede cardioloog was bezig met een echo van Jip's hart. Toen hij klaar was draaide hij er niet omheen en gaf aan een hartafwijking bij Jip te hebben geconstateerd. Hoewel we wisten dat het met Jip niet goed ging kwam deze klap erg hard aan. Hij gaf wel aan dat deze afwijking wel te behandelen was maar of dat mogelijk is in combinatie met nog andere afwijkingen kon hij op dit moment niet zeggen. Boosheid, teleurstellingen en heel veel tranen.

Gwen heeft Jip nog wel lekker op schoot gehad en heeft lekker met Jip kunnen knuffelen.

Vanochtend (maandag) de jongens naar school gebracht, geboortekaarten geregeld(bedankt Pim) en spullen voor Gwen opgehaald. Ik ben vandaag met een slecht gevoel naar bed gegaan en opgestaan en dit bleek te kloppen toen ik bij Jip (inmiddels verhuist naar neonatologie) en Gwen aankwam. De dienstdoende neonatologe wou graag een gesprek met ons. De klinisch geneticus was deze ochtend langs geweest en Jip van top tot teen onderzocht en bloed afgenomen. De neotoloog geeft aan dat op basis van de eerste bevindingen uit gegaan moet worden van een syndroom met een afwijking van chromosoom 13. Kort maar krachtig verteld ze ons dat kinderen met deze afwijking dit niet overleven.

Ik weet eigenlijk niet meer wat ik nu moet schrijven, Gwen en ik zitten in een soort emotionele achtbaan waar geen eind aan lijkt te komen. Waarom wij? hoe kan dit? Hoe lang leeft Jip nog?
en nog veel meer vragen en tranen heel veel tranen.

Onze Jip, onze grote sterke mooie Jip, zo welkom, zal niet lang deel uitmaken van ons gezin. Wij gaan er alles aan doen om zo lang mogelijk van hem te genieten en hem een zo mooi mogelijk leven te geven.

Liefs Johan